3 andere grote sportevenementen deze zomer (naast het WK voetbal)

02/07/2014 Utina sport

Het WK voetbal domineert momenteel de kranten en nieuwswebsites. We zouden bijna vergeten dat er tegelijkertijd elders in de wereld andere grote sportevenementen plaatsvinden!

1. Wimbledon (23 juni – 6 juli)

Dit toernooi wordt sinds 1877 elk jaar gehouden in Wimbledon, Engeland, en is daarmee het oudste tennistoernooi ter wereld. Het is ook een van de meest prestigieuze. Nederlandse deelnemers zijn dit jaar Robin Haase en Igor Sijsling, die helaas allebei al uitgeschakeld zijn.wimbledon

2. Tour de France (5 – 27 juli)

De eerste drie etappes van de Tour de France worden dit jaar in Engeland gereden. De Volkskrant heeft een uitgebreide voorbeschouwing gemaakt waarin iedere etappe wordt besproken.tour

3. EK atletiek (12 – 17 augustus)

Dit kampioenschap wordt elke twee jaar gehouden (voor 2010 elke vier jaar) en vindt dit jaar in Zurich in Zwitserland plaats. Eurosport zal waarschijnlijk het grootste deel van dit EK uitzenden. Bekende Nederlandse deelnemers zijn onder andere Churandy Martina (200 meter) en Dafne Schippers (zevenkamp). Echte liefhebbers van atletiek kunnen in 2016 hun hart ophalen in eigen land: dan vindt het EK namelijk in Amsterdam plaats.atletiek

atletieksportsportevenementTourTour de Francewimbledon

Comments are currently closed.