Fit blijven in de winter

09/12/2013 Utina bewegensport

Richting de zomer zijn er veel mensen die beginnen met hardlopen of trekken de gevorderde lopers hun hardloopschoenen weer uit de kast om de extra winterkilo’s eraf te trainen. Hoewel de verleiding in de winter groot is om op de bank bij de verwarming te blijven zitten met een grote kop thee, is het belangrijk om het hele jaar fit te blijven. In de winter kan sporten er juist voor zorgen dat je fitter bent.

Motivatie

Via: margriet.nl

Via: margriet.nl

Het moeilijkste van sporten in de winter is het vinden van motivatie. Bedenk daarom een doelstelling, zoals afvallen of trainen voor een wedstrijd in het voorjaar. Leg de avond voor je sportactiviteit alvast de kleding klaar, zodat je ’s morgens of na je werk direct kan omkleden en de deur uit kan stappen. Uiteindelijk wordt het een gewoonte om te gaan sporten.

Kleding

Veel mensen gebruiken de kou als smoes om niet te gaan, maar de juiste kleding houden je bij iedere temperatuur warm. Of je nu een rondje gaat hardlopen, een bootcamp doet of een stevige wandeling maakt. Het geheim is het dragen van laagjes. Is het te warm, dan trek je gewoon een laagje uit. Begin met een thermo onderkleding die de warmte vasthouden, maar het transpiratievocht afvoeren. De bovenkleding moet naast ademend, ook winddicht en regenbestendig zijn. De meeste warmte verlies je via je hoofd, (maar liefst 40%) een muts kan het lopen dan ook comfortabeler maken bij lage temperaturen.

sportwinter

Comments are currently closed.