Tips voor goede hardloopschoenen

04/11/2013 Utina bewegensportwandelen

De schoenen die je draagt wanneer je hardloopt zijn van groot belang. Niet alleen zorgen ze voor ondersteuning tijdens het rennen, ook zijn goede hardloopschoenen vaak erg licht, waardoor je niet overbodig extra gewicht meeneemt wanneer je deze sport uitoefent. Om te kijken wat voor soort schoenen je nodig hebt, kan bijvoorbeeld vast worden gesteld wat je looppatroon is.

mizuno-wave-sayonara

Nieuwe technologie: Wave Sayonara

Tegenwoordig zijn er allemaal nieuwe technologieën ontwikkeld die de hardloopschoen nóg beter maken. Zo maakt het merk Mizuno gebruik van de U4ic technologie, met een schoen onder de naam Wave Sayonara, die een euforische loopervaring biedt door een heel lichte schoen te combineren met een hoge mate van demping. Vooral voor de snelle loper is deze schoen echt een aanrader. De schoen geeft meer ondersteuning, waarbij de belasting over de hele voet wordt verdeeld. Dus niet alleen de wreef zal door deze schoen worden belast tijdens het hardlopen.

Nike Running

Ook de schoenen van Nike Running zijn erg gewild bij hardlopers. Bij dit merk is er keuze uit veel verschillende soorten hardloopschoenen. Zo kan men kiezen voor een lichtgewicht, flexibele schoen, maar zijn er ook schoenen die speciaal zijn ontworpen om hoge snelheden te bereiken. Daarnaast zijn de schoenen van Nike Running erg in trek door hun hippe uiterlijk. Zeer veel verschillende kleuren zijn terug te vinden in vrijwel elke collectie, en ook van printjes zijn ze niet vies bij dit merk. Kortom, voor een strak design hardloopschoen zit je zeker goed.

nike-running-dynamic

Beginnende renner

Mocht je door het zien van deze mooie, technologische schoenen zin hebben gekregen om ook hard te gaan lopen, zorg er dan voor dat je van tevoren goed de tips voor de beginnende renner in acht hebt genomen, zodat je niet onverwachts te kampen hebt met een blessure.

hardloopschoenenMizunoNiketechnologiëntips

Comments are currently closed.