4 tips voor lopen in het donker

29/10/2013 Utina bewegensport

Nu de wintertijd weer is ingegaan wordt het weer vroeg donker. Tijdens je vaste hardlooprondje na het werk moet je zorgen dat je extra opvalt. 5 tips hoe je veilig hard kan lopen in de winter:

Val op

Zorg voor lichte kleding met reflecterende delen. Draag je donkere kleding, dan zullen fietsers en automobilisten je niet snel (genoeg) opmerken. Een reflecterend hesje en/of lampjes aan je jack zorgen er ook voor dat je extra opvalt.

Via: smartphonerunning.nl

Via: smartphonerunning.nl

Verlichte paden

Probeer ook altijd de verlichte paden uit te zoeken voor je ronde in het donker. Mocht je toch op een onverlicht pad terechtkomen, loop dan in tegengestelde richting. De andere verkeersdeelnemers zien je zo sneller aankomen.

Muziek

Veel hardlopers rennen het liefst met muziek op. Zorg ervoor dat je muziek niet te hard staat. Als je geen omgevingsgeluiden meer kunt horen, mis je soms belangrijke signalen zoals een auto die heel hard aan komt rijden.

Warming-up

In de winter is het ook een stuk kouder, dat betekent dat je spieren langer de tijd nodig om te kunnen opwarmen. Bijna iedere loper is geneigd gelijk hard van start te gaan. Normaal kun je na een minuut of 10 rustig lopen het tempo opschroeven, maar als het koud is, kan het geen kwaad 5 minuten langer op te warmen.

donkerhardlopentipsverlichting

Comments are currently closed.