Het belang van bewegen voor alle leeftijden!

25/11/2011 Utina bewegensportwandelen

Bewegen is voor jong en oud belangrijk. Helaas hebben steeds meer mensen te maken met overgewicht. Daar moet wat aan gedaan worden. Het is niet goed dat zoveel mensen te dik zijn. Sporten is belangrijk en moet meer onder de aandacht worden gebracht bij jong en oud. Na een tijdje komen kinderen voor controle bij een arts en wordt er gezegd dat zij te dik zijn, maar vaak is het dan al in een fase dat de kinderen op dieet moeten en al niet meer goed kunnen rennen. Dat terwijl het sporten zo belangrijk is voor hen. Er moet nu wat gedaan worden aan het gedrag van “veel eten”. Kinderen  moeten vanaf de basisschool al kennis maken met sporten en zo kunnen zij iedere week een aantal keer gaan sporten. Dit zorgt er voor dat zij vetten gaan verbranden en flink gaan zweten. Dit is voor de conditie goed maar ook voor de ontwikkeling van het lichaam. Laat de kinderen daarom maar eens lekker sporten. Je kunt ook samen met je kinderen gaan sporten door het team te gaan coachen bijvoorbeeld van voetbal of volleybal.

Comments are currently closed.